Peruspalvelut ovat lähipalveluja jatkossakin

Ihmisen on saatava perustason sosiaali- ja terveyspalveluja oman kuntansa alueella. Suoraan sanoen: mielestäni jokaisessa kunnassa tulisi olla edes alkutason toimipiste, josta asiakas voidaan sitten tarvittaessa ohjata jatkotoimenpiteisiin.

Sote-toimipiste on oltava
jokaisessa kunnassa.

Syitä on helppo luetella. Maakunnan väki ikääntyy. Siinä(kään) emme tee Pohjois-Karjalassa poikkeusta koko maan tilastoihin. Ja sitä kautta terveyspalveluille on kysyntää jatkossa yhä enemmän.

Toiseksi: ihmisiä sitoo paikkakunnalle lopulta kaksi asiaa: työpaikka ja palvelutaso. Yritykset huolehtivat työpaikoista, ja minusta peruspalvelut – nimensä mukaan – olisivat yhteiskunnan heiniä.

Se, tarvitaanko jokaiseen kuntaan oma röntgen ja kirurgi, on eri asia. Mutta toimipaikka, ihminen vastaanottamassa toista ihmistä – se on minusta perustason peruspalvelua.

Siis: paitsi, että meidän on turvattava hyvinvointialueen rahoitus, on meidän ylipäänsä varmistettava että se ylipäänsä pystyy toimimaan.

Eduskuntavaalien tärkeitä päivämääriä

Eduskuntavaalien tärkeitä päivämääriä

14.02.23

Paljon ihmiset kyselevät turuilla ja toreilla eduskuntavaalien päivämääristä. Tässäpä olisi kootusti tärkeimpiä, ja lopussa linkkivinkkejä lisätietojen pariin!

Lue lisää
Itäisen Suomen kehittäminen teemaksi tulevina vuosina

Itäisen Suomen kehittäminen teemaksi tulevina vuosina

10.01.23

Maakunnallinen yhteistyö eri tahojen kesken on keskeistä alueen kehityksen ja elinvoiman kannalta. Vauhtia tälle antaisi ministeri Saarikon ilmoille heittämä ajatus Itä-Suomen erikoistalousalueesta.

Lue lisää
Mikä "maakunnan kehittäjä"?

Mikä "maakunnan kehittäjä"?

01.12.22
Lue lisää

Timo Facebookissa