Koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyö on keskeisen tärkeää

Koulutus on keskeistä kehittyvän maakunnan resurssien turvaamiseksi. Siksi näkisin mielelläni korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyön syvenevän ennestään tulevaisuudessa. Yliopiston ja AMK:n lisäksi myös opistotason koulutus ovat tärkeitä tekijöitä maakunnan elinvoimalle.

Korkeakoulujen resurssit on turvattava.

Jo nyt esimerkiksi Itä-Suomen yliopistolla ja elinkeinoelämällä on ollut hankkeita, joiden vaikutus maakunnan asemaan maakuntien joukossa on ollut erittäin merkittävää. Myös ammattikorkeakouluilla on ollut omat hankkeensa.

Jotta yritys voi kasvaa ja kehittyä, se tarvitsee aina alansa huippuosaajia. Osaamisen lisäksi korkeakouluilla on omat kontaktinsa maailmalle, joista voi olla suurta hyötyä yrityksille.
Siksi: korkeakouluja on pidettävä maakunnassa kuin kukkaa kämmenellä: niiden tarvitsemat resurssit ja toimintaympäristö turvaten.

Huippuosaaminen ja liiketoiminta ovat yhtälö, joka on tuottaa kaikkea sitä hyvää, jota maakunnassa voidaan toivoa: elinvoimaa, maksukykyä ja hyvinvointia.

Eduskuntavaalien tärkeitä päivämääriä

Eduskuntavaalien tärkeitä päivämääriä

14.02.23

Paljon ihmiset kyselevät turuilla ja toreilla eduskuntavaalien päivämääristä. Tässäpä olisi kootusti tärkeimpiä, ja lopussa linkkivinkkejä lisätietojen pariin!

Lue lisää
Itäisen Suomen kehittäminen teemaksi tulevina vuosina

Itäisen Suomen kehittäminen teemaksi tulevina vuosina

10.01.23

Maakunnallinen yhteistyö eri tahojen kesken on keskeistä alueen kehityksen ja elinvoiman kannalta. Vauhtia tälle antaisi ministeri Saarikon ilmoille heittämä ajatus Itä-Suomen erikoistalousalueesta.

Lue lisää
Mikä "maakunnan kehittäjä"?

Mikä "maakunnan kehittäjä"?

01.12.22
Lue lisää

Timo Facebookissa